GK Today Hindi
Most Important Current Affairs MCQ As On 10 October 2023
Advertisement

Most Important Current Affairs MCQ As On 10 October 2023



Advertisement

Current Affairs 2023 in English : Current Affairs MCQ As On 10 October 2023

Current Affairs is a crucial part of the preparation for various competitive entrance exams and government exams. With Current Affairs 2023, candidates preparing for exams such as UPSC, IAS, banking, SSC, and other government jobs can stay updated with current affairs in India and around the world.

Our Current Affairs 2023 in English page provides the latest information on Current Affairs 2023. Below, you can find Current Affairs 2023 in Hindi. Questions related to current affairs play a vital role in all competitive exams conducted in India, and it is essential for all aspirants to study current affairs daily.

Therefore, through this article, we bring to you a compilation of important questions and answers related to the daily current affairs of October 10, 2023. Through this daily current affairs article, we present questions and answers related to events happening daily in India and the world, including geographical, economic, political, and new initiatives.


Advertisement

Most Important Current Affairs MCQ As On 10 October 2023

Duration:- 5 Minutes



Advertisement

Q1. Which country did India sign an MoU with for green hydrogen?  

(a). Australia

(b). Saudi Arabia

(c). United States

(d). Canada

Q2. Who won the 2023 Nobel Prize in Economic Sciences?  

(a). Claudia Goldin

(b). Paul Krugman

(c). Ben Bernanke

(d). Joshua Angrist

Q3. Which of the following services concluded 70 schemes under Emergency Procurements-4 (EP-4) worth nearly ₹11,000 crore?  

(a). Indian Coast Guard

(b). Indian Army

(c). Indian Air Force

(d). Indian Navy

Q4. When is the first-ever National Current Good Manufacturing Practice Day (cGMP Day) set to be observed in India?  

(a). 12th October

(b). 13th October

(c). 11th October

(d). 10th October

Q5. Which country is the smallest in the world?  

(a). Monaco

(b). San Marino

(c). Vatican City

(d). Liechtenstein

Q6. Which is the smallest continent in the world?  

(a). Europe

(b). Asia

(c). Australia

(d). North America

Q7. Who is the fastest batter to complete 1000 runs in ODI World Cup?  

(a). Sachin Tendulkar

(b). AB de Villiers

(c). David Warner

(d). Rohit Sharma

Q8. When is World Post Day celebrated?  

(a). October 8th

(b). October 9th

(c). October 7th

(d). October 10th

Q9. Who broke the marathon world record recently?  

(a). Eliud Kipchoge

(b). Kenenisa Bekele

(c). Haile Gebrselassie

(d). Kelvin Kiptum

Q10. When is Indian Foreign Service (IFS) Day celebrated?  

(a). October 9th

(b). October 10th

(c). October 7th

(d). October 8th

Q11. Which state in India has the longest coastline?  

(a). Gujarat

(b). Tamil Nadu

(c). Andhra Pradesh

(d). Maharashtra

Most Important Current Affairs MCQ As On 10 October 2023

Duration:- 5 Minutes




Advertisement


Advertisement